Bio

Torben voksede op i Næstved området. Han begyndte i 1. klasse i 1967, ”summer of love”. En af de første markante musikalske oplevelser var, da det blev annonceret i radioen at Paul McCartney havde forladt The Beatles, og de spillede ”let it be”. En af kammeraterne fik LP´en, og den blev spillet igen og igen. Sammen med Simon and Garfunkel´s “Bridge over trouble water” LP I øvrigt. Der skuller dog gå nogle år før Torben fik sin første guitar. Der blev spillet fodbold dagen lang sammen med vennerne hvor han boede, samt i NIF. Næstved idrætsforening, hvor det hurtigt viste sig at Torben havde talent for fodboldspillet

 

Torben fik sin første akustiske guitar da han var 12 år. Han købte Jørgen Ingemann´s guitar skole og fik tilsendt hæfter jævnligt. Samtidig fandt han sammen med en jævnaldrende kammerat som han spillede med. En af de første var ”House of the rising sun”.

 

Det blev efterhånden klart at musik skulle blive en vigtig del at Torben liv. Da han dannede sin første egentlige gruppe ”The Candies” lå vejen åben. Det var en trio sammen med de to klassekammerater Peter og Palle Rasmussen. De oplevede efter deres første koncert på den lokale skole en sand idoldyrkelse, med autografskrivning og fanbreve. Efter skolen i 1977 stoppede projektet dog og Torben kom med i ”Action”. Også et skoleband, som spillede bl.a. gymnasiejobs.

 

Det blev efterhånden svært at forene fodboldspillet med musik. Engang fik Torben lov til at forlade en fodboldkamp i halvegen, da han skulle tilbage til Næstved og spille en koncert med ”Action”. Torben valgte derefter fodbolden i de følgende år, og opnåede bl.a. at spille for Næstveds bedste hold. Han var også på kontrakt i klubben.

 

I 1983 fik Torben muligheden for at komme til USA og spille fodbold i San Fransisco, og da han kom tilbage var det for at satse på musikken. Han startede bandet ”Bad Joke” sammen med Kim Wagner, Per Sauer og Jan Lang. De fire gutter kom til møde med en af tidens vigtige impresarioer Bent Helvang, som straks sendte dem 14 dage til Helsingør for at spille. Dengang blev der spillet fra kl. 22-05, mandag fri. Derefter var det en uge i Norge og tre uger i Grønland. Så var de i gang.

 

Torben forlod bandet og startede i 1985 ”Twist and Shout”. Næstveds første Beatles-band. De oplevede stor lokal succes og spillede bl.a i Spanien. Et vendepunkt i Torben karriere skete da han i 1989 mødte Arne Barlem som præsenterede ham for reggae. De dannede ”Close to Reggae”, sammen med Jan Lang. Det var en blanding af Arnes sange og fortolkninger af Bob Dylan. En original niche som bragte dem til Midtfyns festivalen samt diverse radio og tv oprtædender. Sideløbende med Close to Reggae spillede Torben med Jens Ulrik Simonsen of Michael Harboe i ”Smiling Boys” som må betegnes som et festligt festorkester og som også var MUG når de spille koncerter for børn.

 

I 1991 skulle Næstved musik- og Ungdomsskole opføre Sgt. Peppers Lonely Heartsclub band som musical og havde brug for et Beatles orkester. Her trådte Torben, Jens og Michael, samt Jens Krohn og Lars Kirk til og spillede forestillingerne. Ud fra denne succes blev ”Daytripper” dannet som, Beatles show-band, med psykedelisk lys og go-go danserinder. En absolut milepæl var da Daytripper spillede en ”rooftop-concert” på toppen af Discontobankens bygning i Næstved centrum en lørdag formiddag. Begivenheden fik massiv pressedækning. Torben, Jens Ulrik, Michael og Jens, spillede herefter utallige koncerter indtil Torben forlod bandet i 2005

 

En december aften i 2004 blev starten på en særdeles kreativ periode for Torben. Her spillede han med Pedro Fussing, Henrik Vestergaard og Jan Lang, det første N´City Blues job på et lille blues spillested i Næstved. N´City Blues tog udgangspunkt i zydeco blues, med Tab Benoit som inspiration. Det udviklede sig dog hurtigt til at Torben skrev gruppens materiale. Den første CD udkom i 2005. Siden blev det til fem udgivelser. N´city blues turnerede i årene fremover i Tyskland, Sverige, og ikke mindst USA. I de senere år var Hans Leonardo Pedersen ofte med ved koncerter og indspilninger. Gruppens sidste CD, ”Greatest”, udkom i 2013.

 

Ud over at komponere til N´City blues bevægede Torben sig i 2009 ind i folk genren. Han var i høj grad indspireret at Bob Dylans første akustiske indspilninger, og i det hele taget miljøet omkring folk scenen i USA i de tidlige 60´ere. I den rette ånd pakkede Torben guitaren og mundharpen og tog til København, hvor han havde booket tid i et studie. Her indspillede han sin CD ”On the other Hand” på en eftermiddag. En del af numrene fik airplay på DR´s P4, og andre kanaler. Og CD´en fik fine anmeldelser. Torben spillede en del koncerter i den periode. Bl.a. sammen med M.C. Hansen.

 

”Torben Kaas Swamp Blues Trio”, 2013, var en egentlig kulmination på N´City blues perioden. Sammen med Pedro Fussing og Martin Lyngsfeldt spillede denne powertrio Torben Kaas-materiale. De nåede at indspille enkelte demo-tracks og en live koncert før de opløstes.

 

Det blev dog efterhånden mere og mere tydeligt at Torben trak hen imod rock og beat. Specielt ”mersey sound”, tidlig Beatles, Rolling Stones osv. Sammen med Steen Christensen og Roald Steen startede han The New Cadillacs i 2016. Gruppen udgav LP´en Yeah Yeah Yeah, hvor Torben skrev samtlige 15 numre og var co-producer, inden de stoppede ved udgangen af 2017.

 

Tråden bliver fulgt op i 2018 hvor The Great Pretenders ser dagens lys i Januar. Her er det den mere vokal basserede 60´er musik der bliver lagt vægt på. Stadig sammen med Steen på trommer, men nu også Steens gamle makker fra Rainbow-tiden, Jan Eliasson på bas.

 

2018 er også året hvor projektet "Jacks" kommer rigtigt i gang. En hyldest til de legendariske Four Jacks. Torben er her sammen med Per Carlsen, Michael Harbo og Rasmus Lean

 

Ved siden af musikken har Torben siden 1990 været aktiv kunstmaler med adskillige udstillinger

 

 

 

.