Bio

Jeg bor og maler i Bisserup. En lille idyllisk enklave på Vest Sjælland, med en forunderlig, magisk stoflighed og varme, rå natur, strand, havn og skov. I området blæser stadig toner fra en tid svunden tid som fiskersamfund. Og de gamle huse og gårde sætter deres poetiske præg. Jeg maler disse huse i mine billeder. Husene er i sig selv rammen om historier og dramaer. Historier som er glemt eller fortrængt, eller bare hviler og venter på at blive bragt frem.

 

Jeg er vel abstrakt naturalist, hvis nogen spørger.

Men generelt bryder jeg mig ikke om ismer og kunstretninger. Kunst skal komme fra hjertet, og stikke dybt. Når jeg maler mine billeder er de meget personlige anliggender. Jeg er ydmyg over for opgaven, og jeg venter med glæde på inspirationen.

Jeg bliver aldrig en kunstner som kommer til at masseproducere. Hvert billede har sin egen unikke historie og mening.

 

Et maleri er længe under vejs. Det er processen som har den virkelige kvalitet og tyngde. Det er her udfordringen ligger. For når et maleri bliver skabt, kræver det største imødekommenhed og vilje til at modtage, og give. Jeg har igennem årene lært at lytte til billedet. Jeg tænker ikke så meget på resultatet undervejs. Jeg tror ved når det er færdigt. Og jeg ved i særdeleshed når det ikke er færdigt. Min intuition er et vigtigt redskab til at afkode billedets mission og status, men også til at føre mig igennem processen.

 

Motivet er fundamentet. Det er vigtigt at jeg har et tydeligt fundament, så billedet får et kraftigt afsæt, og en stærk afgrænsning. Men det på ingen måde givet hvordan billedet ender med at blive.

Et hus. En horisont. En mark eller strand eng, er i begyndelsen konkret og fotografisk. Men allerede efter de første penselstrøg skifter de karakter. Udtryk og aflejringer forbliver i billedet under de efterfølgende lag.

Jeg arbejder med en palet af kraftige jordfarver. Gylden okker, orangegul, italiensk rød, brændt umbra, turkis grøn og kobolt blå.

 

Efterår og vinter er mine foretrukne perioder. Vinden har en bestemt tone. Det samme har himlen og regnen. Disse årstiders toner passer perfekt til min pallet.

Lyset spiller en stor rolle. Lyset åbner og lukker. Uden lys, ingen skygge. Lyset skaber de kontraster som giver liv og dybde, og efterlader et stærkt ekspressionistisk udtryk.