Musik

Torben Kaas

Ncity

Top zydeco band med en eksplosiv og energisk cocktail af skiffle og jazzy 50´er rock´n roll. Gutterne har fundet en unik stil som klæder både
den danske blues og roots scene, og den traditionelle jazz scene. En stor del af repertoiret er skrevet og produceret af gruppen selv.

Koncert med Ncity er en varm, positiv og glædelig oplevelse ud over det sædvanlige.


NCity går i træningslejr med vores nye medlem, Anders Sørensen (trommer/perc., sang). Med sin lange og farverige baggrund i showbizz, fest, gøgl, rhythm & business er Anders i stand til at præge projektet på utallige spændende måder, og vi glæder os over samarbejdet og over, hvor godt, det allerede klinger og swinger.


Ncity er :

Torben Kaas - guitar, vokal

Phil Nice - harmonika, vokal

Michael Staun - kontrabas, vokal

Anders Sørensen - trommer, vokal

Web : ncity.nu


The Great Pretenders

Et af Danmarks absolut bedste 60’er bands.

Og det er et helt igennem fantastisk katalog de tager fat på: Bl.a. The Turtles, The Hollies, The Searchers, The Who og selvfølgelig The Rolling Stones og The Beatles, bliver præsenteret i et energisk show med stor vægt på den flerstemmige sang, som kendetegnede disse ikoniske grupper op igennem de farverige tressere.

Jan Eliasson og Steen Christensen, to legender inden for dansk showbiz med tusindvis af studietimer og pladeindspilninger bag sig. De er begge kendt fra The Ants, Royal Strings og ikke mindst Rainbow, hvor de bl.a. også spillede sammen med Allan Mortensen, Peter Belli, Grethe Ingemann og Tommy Seebach.

Jan har været tilknyttet Sony Music og haft lydstudie i København. Han har været frontman i Copyright, hvor han spillede med et utal af solister -  Bl.a. Bobo Moreno, Zindy, Anders Blichfeldt, Erann D.D.

Steen har ligeledes haft en lang karriere som professionel musiker og studieejer. Han er desuden meget engageret i det lokale musikmiljø, hvor han spiller i flere bands.

Torben har i en årrække spillet Beatles musik i Daytripper. Han har adskillige pladeudgivelser bag sig. Senest med The New Cadillacs, hvor han har skrevet samtlige numre på det anmelderroste album Yeah Yeah Yeah

Steen : ”Vi gør det til en æressag at vores publikum får en god oplevelse med lækker lyd og masser af god musik”

De tre Pretenders elsker det rene og umiddelbare ved musikken fra tresserne. Netop den musik bringer dem tilbage til deres rødder. Den musik de alle er vokset op med.

”Et par guitarer, trommestikker og tælle til fire… Så er vi i gang !”

The Great Pretenders er : Jan Eliasson : Vokal, bas - Torben Kaas : Vokal, guitar - Steen Christensen : Vokal, trommer

Web : thegreatpretenders.dk


Jacks

De legendariske Four Jacks : John Mogensen, Bent Werther, James Rasmussen og Poul Rudi, opnåede en fantastisk popularitet herhjemme.

Fra de i midten af 1950’erne brød igennem med deres fængende sange, unikke klang, til samarbejdet ophørte i 1963.

Jacks tager tråden op fra de fire ikoner og præsenterer nu de kendte Four Jacks-hits i et eksklusivt og charmerende show.

”Mandalay”, ”Oh Marie”, ”Æselsangen”, ”Personality” og mange flere kan nu genopleves med Per Carlsen, Michael Harbo, Rasmus Lean og Torben Kaas.

Web : Facebook


The New Cadillacs

Efter to år med pigtrådsmusik stopper The New Cadillacs ved udgangen af 2017. Bandet spillede masser af koncerter, og nåede at skrive, producere og indspille albummet Yeah Yeah Yeah.

Det vil stadig være muligt at købe pladen på gruppens website. Den kan endvidere streames og downloades fra diverse portaler.

Web : thenewcadillacs.dk

Download / Streaming  m.m.


Torben Kaas - Folk

Folkworld - 2009

Torben Kaas "On the Other Hand"

Label: Gateway Music; 2009

He came into town with the falling rain. He picked up his guitar and then he started playing. His heart was humming a simple tune .. (from "Dark and Dirty Blues"). Danish singer-songwriter Torben Kaas presents eleven tracks on his debut album "On the Other Hand". With just vocals, acoustic guitar and harmonica interludes he recreates the early Bob Dylan (minus the traditional songs Dylan sang), though Torben might even sound like Irish band's Kila frontman Ronan O'Snodaigh on one track. Odd comparison maybe. Torben penned a couple of excellent folk ballads, reminiscing the sound of the sixties. Mr Zimmerman could be proud of this one, or maybe it takes him to an early grave, because "On the Other Hand" makes a better Christmas present than Dylan's own soulless and uninspired Yuletide album. Torben Kaas brings back the spirit of the folk songsters 40 years ago. You might even forget that this is from a place called Sandved in Denmark, not Greenwich Village, New York.

Web : Torben Kaas - Youtube

Download / Streaming m.m.


N´City Blues

Torben Kaas : Vi startede i 2005 på et lille spillested i Næstved, og har siden fået mulighed for at præsentere vores musik på turne i USA og Sverige, internationalt jazz festival i Tyskland, og massevis af spillesteder i Danmark.

N´City Blues er et af Danmarks absolut bedste zydeco bands. N´City Blues skriver stadig selv størstedelen af deres repertoire

Web : Facebook

Download / Streaming m.m.Songwriter

Web : Torben Kaas - YoutubeTorben voksede op i Næstved området. Han begyndte i 1. klasse i 1967,  ”summer of love”. En af de første markante musikalske oplevelser var, da det blev annonceret i radioen at Paul McCartney havde forladt The Beatles, og de spillede ”let it be”. En af kammeraterne fik LP´en, og den blev spillet igen og igen. Sammen med Simon and Garfunkel´s “Bridge over trouble water” LP I øvrigt. Der skuller dog gå nogle år før Torben fik sin første guitar. Der blev spillet fodbold dagen lang sammen med vennerne hvor han boede, samt i NIF. Næstved idrætsforening, hvor det hurtigt viste sig at Torben havde talent for fodboldspillet


Torben fik sin første akustiske guitar da han var 12 år. Han købte Jørgen Ingemann´s guitar skole og fik tilsendt hæfter jævnligt. Samtidig fandt han sammen med en jævnaldrende kammerat som han spillede med. En af de første var ”House of the rising sun”.


Det blev efterhånden klart at musik skulle blive en vigtig del at Torben liv. Da han dannede sin første egentlige gruppe ”The Candies” lå vejen åben. Det var en trio sammen med de to klassekammerater Peter og Palle Rasmussen. De oplevede efter deres første koncert på den lokale skole en sand idoldyrkelse, med autografskrivning og fanbreve. Efter skolen i 1977 stoppede projektet dog og Torben kom med i ”Action”. Også et skoleband, som spillede bl.a. gymnasiejobs.


Det blev efterhånden svært at forene fodboldspillet med musik. Engang fik Torben lov til at forlade en fodboldkamp i halvegen, da han skulle tilbage til Næstved og spille en koncert med ”Action”. Torben valgte derefter fodbolden i de følgende år, og opnåede bl.a. at spille for Næstveds bedste hold. Han var også på kontrakt i klubben.


I 1983 fik Torben muligheden for at komme til USA og spille fodbold i San Fransisco, og da han kom tilbage var det for at satse på musikken. Han startede bandet ”Bad Joke” sammen med Kim Wagner, Per Sauer og Jan Lang. De fire gutter kom til møde med en af tidens vigtige impresarioer Bent Helvang, som straks sendte dem 14 dage til Helsingør for at spille. Dengang blev der spillet fra kl. 22-05, mandag fri. Derefter var det en uge i Norge og tre uger i Grønland. Så var de i gang.


Torben forlod bandet og startede i 1985 ”Twist and Shout”. Næstveds første Beatles-band. De oplevede stor lokal succes og spillede bl.a i Spanien. Et vendepunkt i Torben karriere skete da han i 1989 mødte Arne Barlem som præsenterede ham for reggae. De dannede ”Close to Reggae”, sammen med Jan Lang. Det var en blanding af Arnes sange og fortolkninger af Bob Dylan. En original niche som bragte dem til Midtfyns festivalen samt diverse radio og tv oprtædender. Sideløbende med Close to Reggae spillede Torben med Jens Ulrik Simonsen og Michael Harboe i ”Smiling Boys”. Et festorkester og som også var MUG når de spille koncerter for børn.


I 1991 skulle Næstved musik- og Ungdomsskole opføre Sgt. Peppers Lonely Heartsclub band som musical og havde brug for et Beatles orkester. Her trådte Torben, Jens og Michael, samt Jens Krohn og Lars Kirk til og spillede forestillingerne. Ud fra denne succes blev ”Daytripper” dannet som, Beatles show-band, med psykedelisk lys og go-go danserinder. En absolut milepæl var da Daytripper spillede en ”rooftop-concert” på toppen af Discontobankens bygning i Næstved centrum en lørdag formiddag. Begivenheden fik massiv pressedækning. Torben, Jens Ulrik, Michael og Jens, spillede herefter utallige koncerter indtil Torben forlod bandet i 2005


En december aften i 2004 blev starten på en særdeles kreativ periode for Torben. Her spillede han med Pedro Fussing, Henrik Vestergaard og Jan Lang, det første N´City Blues job på et lille blues spillested i Næstved. N´City Blues tog udgangspunkt i zydeco blues, med Tab Benoit som inspiration. Det udviklede sig dog hurtigt til at Torben skrev gruppens materiale. Den første CD udkom i 2005. Siden blev det til fem udgivelser. N´city blues turnerede i årene fremover i Tyskland, Sverige, og ikke mindst USA. I de senere år var Hans Leonardo Pedersen ofte med ved koncerter og indspilninger. Gruppens sidste CD, ”Greatest”,  udkom i 2013.


Ud over at komponere til N´City blues bevægede Torben sig i 2009 ind i folk genren. Han var i høj grad indspireret at Bob Dylans første akustiske indspilninger, og i det hele taget miljøet omkring folk scenen i USA i de tidlige 60´ere. I den rette ånd pakkede Torben guitaren og mundharpen og tog til København, hvor han havde booket tid i et studie. Her indspillede han sin CD ”On the other Hand” på en eftermiddag. En del af numrene fik airplay på DR´s P4, og andre kanaler. Og CD´en fik fine anmeldelser. Torben spillede en del koncerter i den periode. Bl.a. sammen med M.C. Hansen.


”Torben Kaas Swamp Blues Trio”, 2013, var en egentlig kulmination på N´City blues perioden. Sammen med Pedro Fussing og Martin Lyngsfeldt spillede denne powertrio Torben Kaas-materiale. De nåede at indspille enkelte demo-tracks og en live koncert før de opløstes.


Det blev dog efterhånden mere og mere tydeligt at Torben trak hen imod rock og beat. Specielt ”mersey sound”, tidlig Beatles, Rolling Stones osv. Sammen med Steen Christensen og Roald Steen startede han The New Cadillacs i 2016. Gruppen udgav LP´en Yeah Yeah Yeah, hvor Torben skrev samtlige 15 numre og var co-producer, inden de stoppede ved udgangen af 2017.


Tråden blev fulgt op i 2018 hvor The Great Pretenders ser dagens lys i Januar. Her er det den mere vokal basserede 60´er musik der bliver lagt vægt på. Stadig sammen med Steen på trommer, men nu også Steens gamle makker fra Rainbow-tiden, Jan Eliasson på bas.


2018 er også året hvor projektet "Jacks" kommer rigtigt i gang. En hyldest til de legendariske Four Jacks. Torben er her sammen med Per Carlsen, Michael Harbo og Rasmus Lean


Ncity Blues spiller den sidste koncert i Stalden i Bisserup i juli 2018. Torben og Tobias fortsætter sammen med Phil Nice på harmonika og Michael Staun på kontrabas som Ncity. Gutterne debuterer i marts 2019 i Næstved jazzklub. Koncerten bliver sendt i TV.

Torben har i de senere år spillet bas i jazzbandet Side By Side, med Hans Leonardo Pedersen, Peter Olsen og Tobias Leonardo Pedersen. I december 2019 køber Torben en kontrabas som han herefter bruger i kvartetten 


Ved siden af musikken har Torben siden 1990 været aktiv kunstmaler med adskillige udstillinger.